Nošenje bebe je divan način da bolje upoznate Vašu bebu i da Vaša beba bolje upozna Vas. Prednosti marama kada su u pitanju roditelji su brojne. Možete slobodno da se šetate, ruke su Vam slobodne te možete da obavljate kućne poslove, možete nesmetano da se vozite taksijem, avionom ili nekim drugim prevoznim sredstvom i ono što je veoma bitno majkama, imate privatnost kada je u pitanju dojenje, ukoliko ga praktikujete izvan kuće. Marama takođe može da služi i kao podloga za previjanje, kao ćebence ili jastuk. Ali koristite je prvenstveno zbog Vaše bebe i evo nekoliko razloga koji će Vas uveriti da je korišćenje marame bezbedno i pogodno za njih.

Kikebu marama za nošenje je u proteklih pet godina postojanja uspela da pronađe put do srca zadovoljnih mušterija širom zemlje i regiona. Za razliku od ostalih, Kikebu marama je napravljena od češljanog pamuka što je čini veoma pogodnom za bebinu kožu. Ona u sebi ne sadrži ni elastin, ni likru, pa se zato tkanina vremenom mnogo manje rastegne, ali je ipak elastična zbog načina tkanje. Dužina od pet metara odgovara svima, bez obzira na visinu i građu onoga ko nosi bebu. Kikebu marama je trenutno dostupna u 18 različitih boja.

Istraživanja su pokazala da bebe nošene u marami su bolje emocionalno povezane sa roditeljima i kod njih se brže razvija osećaj poverenja u druge osobe, a samim tim i samopouzdanje. Takva deca su i srećnija i bezbrižnija kada je u pitanju otkrivanje sveta koji ih okružuje. A normalan razvoj je ono čemu svaki roditelj teži da obezbedi za svoje dete.

Bebe u marami se osećaju sigurno i to podstiče bolji i brži razvoj motoričkih sposobnosti i drugih čula. Kada su nošene u marami više reaguju na zvukove, što ima pozitivan efekat na razvoj govora.

Beba Vam je stalno u vidnom polju pa bolje razumete njene potrebe i čim joj nešto treba možete joj to i obezbediti, pa mnogo manje plače nego obično. Za novorođenčad marama predstavlja produžetak druženja sa maminim stomakom. To je njima poznata sredina, a obmotani maramom smirenije reaguju na promene koje ih očekuju. Blizina i miris majčinog tela i kucanje majčinog srca podstiču razvijanje osećaja sigurnosti što je preduslov da mališan samostalno počne da istražuje svet oko sebe.

Viši strukovni fizioterapeut, Snežana Milovanović, za sajt „Moj pedijatar“ kaže da marama pogoduje kako fizičkom razvoju bebe tako i veoma prija leđima osobe koja je nosi:

„Prednosti marame u odnosu na druge vrste nosiljki su očigledne, položaj bebe je prirodniji što je posebno važno u prvih šest meseci. Beba je mnogo bliže uz Vas, možete da je dojite dok je u njoj, ona sama je izuzetno lagana, može da se spakuje i ne zauzima puno prostora. Leđa vas ne bole, jer ne morate da joj se prilagođavate. Najveća razlika je u tome što se marama prilagođava bebi, a beba nosiljci.“ zaključila je gospođa Milovanović.

Ukoliko roditelj ima bilo kakav strah od uvođenja marame u svoju svakodnevnicu, nema razloga za to, samo treba da nauči da je pravilno koristi. Uz svaku kupljenu Kikebu maramu dobija se i uputstvo za korišćenje. Ne postoji određen uzrast do kojeg je preporučljivo koristiti maramu, ona je određena težinom deteta i njegovom željom, njegovom željom i Vašom snagom i izdržljivošću. Kikebu marama je predviđena za decu do 15 kilograma težine. Pored uverenja o kvalitetu materijala, od ove godine Kikebu poseduje ISO sertifikate koji predstavljaju potvrdu o kvalitetu proizvoda i izdržljivosti marame.

U svetu su majke svesne svih prednosti marame, a i kod nas ovaj trend postaje sve popularniji. Kikebu marama je najbolji izbor za Vas i Vašu bebu! Probajte i uverite se sami!